Корисні поради На всі випадки життя. Статті сайту відповідають на питання “Як зробити …”, “Як приготувати…”, “Як навчитися…” та на сотні інших питань, які можуть перед вами постати. Ми намагаємося шукати прості та елегантні вирішення для складних проблем.
Розвішайте там, де зберігається картопля, пучки м'яти перцевої. Пахощі м'яти згубно діють на хвороботворні мікроби і грибки, якими може зберігатися картопля при ураженні. Листя горобини уберігає картопля від псування. На 100 кг картоплі знадобиться близько 300 г листя горобини. Дрібно посічіть листя і пересипте ним картоплю. І ще одне - зберігайте моркву і капусту подалі від картоплі.
Біда майже всіх панельних будинків - холодні зовнішні стіни. Якщо відомі способи- килим на стіні або книжкова шафа - вас не влаштовують, то доведеться використати будівельні матеріали з низькою теплопровідністю: дерево, спеціальні плити, гіпсокартон. І, звичайно, ці вироби вимагають втручання професіоналів. Однак є ще один просторий, доступний кожному спосіб утеплити житло.
При неправильному заквашуванні чи зберіганні квашена капуста може зіпсуватися. Найчастіше вона розм'якшується, коли висока температура бродіння. До того ж у капусти з'являється непритаманні їй присмак і запах (гіркота, затухлість), відбувається її ослизнення і гниття. У верхньому шарі, який межує з повітрям, особливо, якщо він хоча б нетривалий час залишається без росолу, квашена капуста починає темніти і у неї змінюється смак. Тому побурілий шар капусти знімають. Окрім того, потрібно пам'ятати, як тільки капуста виявиться без росолу, відразу ж починає руйнуватися вітамін С, що добре зберігається в ній при квашенні, тому виймайте капусту з росолу слід безпосередньо перед подачею на стіл. Якщо капустяний росіл зверху притрусити порошком із сухої гірчиці, на його поверхні не утвориться пліснява. Застереження. З квашеною капустою повинні бути обережні ті, у кого підвищена кислотність і взагалі проблеми зі шлунком.
Ножі та секатори, які використовуються для роботи у саду, мають добре різати. Та нерідко ці інструменти виготовляють із далеко не кращої сталі, тому вони швидко затуплюються, а подекуди і щербляться. Частково усунути такі недоліки допоможе кухонна сіль. Ложку солі всипте у склянку води температурою +35-40 градусів та добре розмішайте. Сюди на 25-30 хв занурюють щойно придбаний інструмент. Перебування у сольовому розчині додасть йому міцності. Відтак гострити доведеться набагато рідше.
Наступає холодна пора, а разом з нею і сезон застуд. Підхопити застуду можна де завгодно: у громадському транспорті, в магазинній черзі або спілкуючись з товаришами по службі, а от позбутися від неї не так уже й легко. У цій статті ви знайдете слушні поради про те, як швидше розлучитися з простудою. Звичайно, можна «накачатися» сучасними антіпростуднимі засобами, але насправді вони лише тимчасово полегшують стан і дозволяють дотягнути до кінця робочого дня.
Взимку внаслідок різких перепадів добової температури садовина може отримати морозобоїни. би уникнути такого, скелетні гілки та стовбури дерев захищають від потрапляння на них прямих сонячних променів. Найпростіше зробити це з допомогою побілки, яка проводиться на передодні холодів.
Багато кого дратує, коли, після прийняття душу або ванни, запотіває дзеркало. Ще взимку запотіває вікно на кухні, якщо ви готуєте щось масштабне. Перемогти цю проблему дуже просто.
Рано чи пізно, але у всіх фотографів та відеоопереторів, як у професіоналів, так і у любителів виникає проблемазабруднення оптики. Пил, краплі води, відбитки пальців, дрібні порошинки, потрапляючи на передню лінзу об’єктива, погіршують кінцеву якість зображення.