Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Мої статті [42]
Корисні поради На всі випадки життя [26]
Корисні поради На всі випадки життя. Статті сайту відповідають на питання “Як зробити …”, “Як приготувати…”, “Як навчитися…” та на сотні інших питань, які можуть перед вами постати. Ми намагаємося шукати прості та елегантні вирішення для складних проблем.
Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. [5]
Кулінарія та рецепти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статей
Головна » Статті » Корисні поради На всі випадки життя

Як приготувати деруни. Рецепти дерунів

Як приготувати деруни. Рецепти дерунів

Як приготувати деруни

Деруни – блюдо білоруської кухні. Незважаючи на це, вони досить популярні і в Україні. Пропонуємо вам рецепт, можливо, і не традиційних білоруських "драніків”, але не менш смачних дерунів.

Рецепт дерунів зі сметаною

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Борошно – 2 столові ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія
  • Сіль, Перець чорний мелений
  • Масло
  • Сметана

Приготування:

1) Очистіть картоплю від шкірки та натріть на дрібній терці або подрібніть у блендері, лишній сік злийте.

2) Додайте почищену та натерту на дрібній терці або подрібнену в блендері цибулю.

3) У суміш картоплі та цибулі додайте яйце, муку та за смаком солі і меленого перцю та ретельно перемішайте до однорідності.

4) Нагрійте сковороду та налийте в неї олії. Столовою ложкою викладіть картопляну суміш на сковороду у вигляді млинців.

5) Обсмажте млинці з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

6) Зменшіть вогонь, накрийте сковорідку кришкою та посмажте ще три хвилини.

7) Готові деруни викладіть у глибокий посуд і кожен шар полийте розтопленим вершковим маслом. Подавайте деруни зі сметаною або молоком.

Рецепт дерунів із грибами

Інколи буває так важко здивувати своїх рідних та гостей новою стравою. Спробуймо приготувати всім відомі деруни, але по особливому – із грибною начинкою.

Інгредієнти для дерунів:

  • Картопля – 8 шт
  • Борошно – 1-2 ст. ложки
  • Сіль
  • Перець

Інгредієнти для грибної начинки:

  • Гриби (можна печериці) – 200 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Перець
  • Сіль
  • Зелень

Приготування начинки:

1) Відваріть гриби до готовності та злийте відвар.

2) Дрібно поріжте цибулю та обсмажте її а олієї до м’якості.

3) Додайте до цибулі відварені гриби, добавте за смаком солі, перцю та смажте ще близько 5-ти хвилин.

4) До готової начинки додайте зелені.

Корисні поради щодо приготування дерунів

  • Щоб деруни не чорніли можна додати ложку сметани або кефіру.
  • Щоб картопля не чорніла, а деруни мали золотистий колір разом з картоплею труть і цибулюсік якої не дозволить картоплі чорніти.
  • Щоб потерта картопля не чорніла в неї додають трохи лимонного соку.

Смачного.

Категорія: Корисні поради На всі випадки життя | Додав: AS (12.09.2011) W
Переглядів: 2327 | Теги: Як приготувати деруни. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відвідувачі
www.onmoulinex.ru
 



Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz