Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Мої статті [42]
Корисні поради На всі випадки життя [26]
Корисні поради На всі випадки життя. Статті сайту відповідають на питання “Як зробити …”, “Як приготувати…”, “Як навчитися…” та на сотні інших питань, які можуть перед вами постати. Ми намагаємося шукати прості та елегантні вирішення для складних проблем.
Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. [5]
Кулінарія та рецепти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статей
Головна » Статті » Корисні поради На всі випадки життя

Як приготувати томатний сік в домашніх умовах

Як приготувати томатний сік в домашніх умовах

Як приготувати томатний сік в домашніх умовах

Нажаль, у магазині досить важко знайти натуральні соки. Навіть, якщо яскрава етикетка вказує на те, що всередині знаходиться натуральний сік, то вірити цьому можна не завжди. Крім того, різноманітні консерванти та смакові добавки не покращують якість соку. Вихід один – заготовляти сік самому із доспілих помідорів, куплених у перевірених продавців.

Інгредієнти для приготування томатного соку

  • Свіжі доспілі та соковиті помідори. Кількість може бути довільною, як показує практика, із 1,5 кг помідорів можна приготувати 1 л томатного соку.
  • Сіль
  • Цукор

Рецепт приготування томатного соку

Ретельно помийте помідори, відділіть від них плодоніжки, розріжте на частини та видавіть сік у соковижималці. Якщо у вас немає соковижималки, то для приготування томатного соку порізані помідориможна пропустити через м’ясорубку, а потім, щоб отримати чистий сік, пропустіть м’якоть через через дрібне сито. При використанні м’ясорубки вихід томатного соку буде більший, ніж при використанні соковижималки.

Консервування томатного соку

Залийте томатний сік в емальовану каструлю, додайте за смаком солі та цукру та, регулярно помішуючи, кип’ятіть протягом 10-15 хвилин до зникнення піни. Гарячий томатний сік залийте у простерилізовані на парі банки і закатайте стерильними кришками.

Користь томатного соку

Томатний сік містить у собі калій, магній, залізо, цинк, кобальт, він багатий йодом, фтором, міддю та іншими необхідними для людини мікро елементами. Пити томатний сік не можна разом із їжею, яка містить м’ясо, цукор та крохмаль, так як вони нейтралізують його лужну дію.

Через високий вміст калію, томатний сік сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань, нормалізації роботи нервової системи. Томатний сік стимулює утворення в організмі серотоніну, який називають «гормоном радості». Тому вживання цього соку після стресу допоможе зняти нервове напруження. Варто вживати томатний сік тим людям, які хочутьсхуднути, оскільки він покращує обмін речовин в організмі.

У томатному соці міститься не менше вітаміну С, ніж у цитрусових, тому він чудово підвищує імунітет та зміцнює здоров’я. Згідно досліджень медиків, цей сік допомагає у боротьбі із тромбоутвореннями, які є причиною інсультів та сердечних приступів.

Категорія: Корисні поради На всі випадки життя | Додав: AS (12.09.2011) W
Переглядів: 3772 | Теги: Як приготувати томатний сік в домаш | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відвідувачі
www.onmoulinex.ru
 



Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz