Корисні поради На всі випадки життя. Статті сайту відповідають на питання “Як зробити …”, “Як приготувати…”, “Як навчитися…” та на сотні інших питань, які можуть перед вами постати. Ми намагаємося шукати прості та елегантні вирішення для складних проблем.
Сушені гриби - гарна заміна свіжим у зимовий період. Заготовляти їх треба або з осені. Гарні сушені гриби (неважливо, сушили ви їх самі, чи купили у магазині) мають бути без цвілі й сторонніх домішок, не червивими і не порохнявими, легкими, на дотик сухими, без запаху гнилизни й цвілі, їх можна ледь зігнути. Зберігати сушені гриби треба у паперових мішках або картонній тарі в сухому (інакше вони швидко зволожаться і запліснявіють), чистому приміщенні, яке добре провітрюється, бажано із постійною температурою. Їх не можна зберігати (наприклад у земляному підвалі) або поруч із свіжими овочами, фруктами, ягодами, горіхами, квашеною й соленою продукцією. Якщо гриби при зберіганні зволожилися, їх потрібно негайно перебрати, видаливши зіпсовані й знову підсушити. Термін зберігання грибів до року. Втім, якщо їх покласти в морозилку, вони можуть зберігатися й довше. Використавши сушені гриби можна заздалегідь замочивши їх у теплій воді протягом приблизно 20 хвилин. Замість 200-300 г свіжих грибів, зазначених у рецепті, можна використати 30 грамів сушених. Сухі гриби підходять для грибних соусів і супів, страв із дичиною. Як висушити Гриби, призначені для сушіння, не можна мити. Їх чистять ножем, дуже брудні місця можна протерти добре відтиснутою губкою. Краще нарізати гриби на тонкі пластини. Сушити гриби можна над плитою. Для цього їх слід нанизати на нитку чи волосінь і повісити на відстані 50-60 см над варильною поверхнею. Швидкий спосіб сушіння у мікрохвильовій печі. Гриби треба викласти на грати і поставити в піч на 15-20 хв. Потім їх треба досушити при кімнатній температурі або печі, ставлячи на 1-2 хв. Будьте уважні - пересушені гриби у мікрохвильовій печі можуть спалахнути.