Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Мої статті [42]
Корисні поради На всі випадки життя [26]
Корисні поради На всі випадки життя. Статті сайту відповідають на питання “Як зробити …”, “Як приготувати…”, “Як навчитися…” та на сотні інших питань, які можуть перед вами постати. Ми намагаємося шукати прості та елегантні вирішення для складних проблем.
Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. [5]
Кулінарія та рецепти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статей
Головна » Статті » Корисні поради На всі випадки життя

Секрети тіста
Кожній господині хочеться, щоб її вареники, пироги й торти були найсмачнішим. Цього легко добитися, якщо знати кілька секретів готування тіста.

  • Замішуючи тісто для пирогів, булочок, рулетів, борошно сипте в рідину, а для млинців, оладок, бісквіта, хмизу 0 рідину вливайте в борошно.
  • Прісне тісто замішують густіше, ніж дріжджове. Покладіть у нього побільше яєць, а рідини додайте менше, і вареники чи пельмені не розваляться при варінні. Чим тонше розкатане прісне тісто, тим вдаліші вироби з нього.

  • Листкове тісто після замішування обов'язково потримайте в холоді не менше години, а перед випіканням не змащуйте краї виробів з нього збитим яєцем - вони злипнуться, і тісто не підніметься. Деколи для випічки листкового тіста не змащуйте жиром, а змочіть водою.
  • Пісочне тісто не місіть довго - воно стане щільним, твердим. Краще змішувати його вручну. Перед випіканням слід остуджувати його мінімум 30 хвилин.
  • Бістквітне тісто замішуйте швидко й випікайте відразу, інакше пухирці повітря вивітряться, і вироби втратять ніжність і смак.
  • Готуючи здобне тісто, не замінюйте молоко водою - воно при випічці потемніє, вироби втратять смак.
  • Тонко розкатане тісто важко перекласти на деко. Посипте його борошном, накрутіть на валок й розгорніть над деком. - тісто не розірветься.
  • Вологе, липке тісто покрийте аркушами пергаменту й розкатайте через нього. Або розкатайте його пляшкою, наповненою холодною водою.
  • У недосолене тісто влийте сіль, розчинену у невеликій кількості води чи молока, і добре промішайте.
  • У тісто, яке готуєте на соді, молоко підливайте тільки холодним. Якщо молоко тепле, дріжджі починають проявляти газоутворюючу здатність, ще до випікання.
Категорія: Корисні поради На всі випадки життя | Додав: AS (13.09.2011)
Переглядів: 1030 | Теги: Секрети тіста | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відвідувачі
www.onmoulinex.ru
 



Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz