Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Мої статті [42]
Корисні поради На всі випадки життя [26]
Корисні поради На всі випадки життя. Статті сайту відповідають на питання “Як зробити …”, “Як приготувати…”, “Як навчитися…” та на сотні інших питань, які можуть перед вами постати. Ми намагаємося шукати прості та елегантні вирішення для складних проблем.
Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. [5]
Кулінарія та рецепти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статей
Головна » Статті » Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти.

Kулінарні поради №1
- При відсутності збитих вершків, їх можна замінити некислий або підсолодженою сметаною. Що б вона збивалися краще і довше тримала форму, додайте в сметану трохи сирого білка.
- Що ти макаронні вироби або крупи в молочних супах не виглядали розвареними, їх спочатку проварюють у звичайній підсоленій воді протягом 3-5 хвилин. І лише потім доварюють в молоці.
- Навесні багато господинь готують щавлеві і кропив'яні супи. Для того, щоб рослини зберегли свій зелений колір, варити такі супи треба у відкритому посуді, а самі рослини класти у майже готовий суп, за кілька хвилин до кінця варіння. Додатково «прикрасити» такий суп і заодно зробити його більш смачним, можна вливши в нього сире куряче яйце тонкою цівкою в самому кінці варіння.
- Молочні супи та каші-розмазні необхідно готувати в посуді з максимально товстим дном, що б вони не пригорали.
- Що б лук при пасерування виглядав більш красиво, дрібно нарізану цибулю обвалюють у невеликій кількості борошна. Це ж врятує його і від пригорання.
- Що б овочевий суп без картоплі або крупи не був занадто рідким, додайте в нього в процесі варіння трохи борошняної пасерування.
- Картопля звариться швидше і буде смачнішим, якщо додати в киплячу воду ложку маргарину або влити трохи рослинного масла.
- Якщо картоплю перед смаженням трохи обсушити на рушнику, то при смаженні він буде більш хрустким.
- При смаженні картоплі, що б він був м'якшим, смажити його слід під кришкою. Однак останні кілька хвилин смаження кришку треба зняти. Тоді картопля злегка підсушити і зовні на ньому утворюється чудова скориночка.
- Відварний картопля буде набагато смачніше, якщо в киплячу воду додати прянощі або запашну зелень. Наприклад, кріп, кинзу, лавровий лист.
- При варінні манної каші рекомендується промити крупу кілька разів в холодній воді. Тоді каша буде більш ніжною і без грудок.
- Значно поліпшити смак різних страв, особливо м'ясних або овочевих можна за допомогою грибного або укропного порошку. Його отримають шляхом подрібнення сушених листя або грибів до стану пилу.
- Відварене м'ясо буде більш соковитим, якщо його варити великим шматком, покласти в киплячу вже, а не холодну воду і варити на слабкому вогні, ледь підтримує кипіння.
- Старе м'ясо перед смаженням слід злегка відбити і полити лимонним соком. Після того як сік вбереться, смажити на добре розігрітій сковороді.Інший спосіб пом'якшення - за 2-3 години до смаження м'ясо підсолюють і змащують гірчицею з усіх боків.
- Для освіту на м'ясі скоринки, його обмазують сметаною або кефіром.Спочатку обсмажують на сильному вогні, потім томят до готовності.Скоринка так само сприяє збереженню соку в м'ясі.
- У перегрітої духовці м'ясо зовні може почати підгоряти, а всередині залишатися сируватим. Тому після утворення на м'ясі скоринки вогонь слід зменшити до помірного, а в духовку поставити посудину з водою.
- Що б визначити готовність м'яса, його проколюють гострої лучиною. У місці проколу готове м'ясо дає прозорий м'ясний сік, без ознак крові.
Категорія: Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. | Додав: AS (09.10.2011)
Переглядів: 1148 | Теги: Kулінарні поради. кулинария.рецепти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відвідувачі
www.onmoulinex.ru
 



Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz