Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Мої статті [42]
Корисні поради На всі випадки життя [26]
Корисні поради На всі випадки життя. Статті сайту відповідають на питання “Як зробити …”, “Як приготувати…”, “Як навчитися…” та на сотні інших питань, які можуть перед вами постати. Ми намагаємося шукати прості та елегантні вирішення для складних проблем.
Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. [5]
Кулінарія та рецепти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статей
Головна » Статті » Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти.

Що приготувати з гарбуза: 10 кулінарних порад
Що приготувати з гарбуза: 10 кулінарних порад
тыква
Великою кількістю соковитих фарб і яскравих смакових вражень радує нас осінь. Жоден інший сезон року не обдаровує нас настільки щедро, буквально засипаючи різноманітними овочами та фруктами. Про один з таких осінніх дарів, гарбузі, і піде наша сьогоднішня розмова. Шляхетністю форми і нарядністю забарвлення гарбуз радує наш погляд і легко піднімає настрій в негоду. Велика кількість вітамінів і мікроелементів робить гарбуз незамінним продуктом як в дієтичному меню, так і в щоденному раціоні дітей і дорослих. І звичайно ж, багатий асортимент страв з гарбуза здатний здивувати й порадувати кожного з нас різноманітністю відтінків смаку та аромату. Давайте сьогодні і ми постараємося дізнатися і запам'ятати, що приготувати з гарбуза.

Незважаючи на те, що найближча родичка добре знайомої нам сьогодні їстівної гарбуза, гарбуз пляшкова, була широко відома в Європі і Азії задовго до нашої ери, героїня нашого сьогоднішнього оповідання приїхала до нас з Америки лише в XVI столітті. І відразу ж придбала величезну популярність завдяки своїм смаковим якостям, цілющим властивостям, невибагливості у вирощуванні і можливості легко зберігатися свіжої протягом всієї зими. Але, звичайно ж, смак страв, приготованих з гарбуза, був і залишається найголовнішою запорукою воістину всенародної любові до цієї баштанної культури.

Саме народною любов'ю пояснюється і настільки широкий асортимент рецептів приготування страв із гарбуза. З цього смачного овоча варять супи й соуси, готують запіканки і пюре. Гарбуз чудово поєднується з м'ясом і птицею, яйцями і молоком, крупами і бобовими. Навіть просто запечена в духовці і полита олією, гарбуз надзвичайно смачна і ароматна, а додайте до неї пряних овочів, трав, спецій і соусів, і вона заграє тисячами нових відтінків смаку. З гарбуза виходять чудові закуски, гарніри та десерти, вона однаково хороша як на святковому, так і на повсякденному столі, при цьому чудово вписуючись і в дієтичне меню.

Сьогодні «Кулінарний Едем» з особливою любов'ю і старанням зібрав і записав для вас найцікавіші поради та секрети, які обов'язково допоможуть навіть початківцям господаркам легко відповісти на питання, що приготувати з гарбуза.

1. Вибираючи гарбуз, слід пам'ятати, що не всі гарбуза однаково смачні.Їстівні гарбуза відрізняються від своїх декоративних побратимів кольором м'якоті. Гарна, призначена для їжі гарбуз, має м'якоттю насиченого оранжевого кольору, причому, чим більш яскравий і насичений колір м'якоті у вашої гарбуза, тим смачнішою, солодкої і ароматною вона виявиться. Якщо ж, вибираючи гарбуз, ви бачите світлу, невиразну м'якоть білого або жовтуватого кольору, то перед вами гарбуз декоративна. На смак така гарбуз нагадує картон або вату. За ступенем зрілості розрізняють гарбуза літні і зимові. Більше ніжна, м'яка річна гарбуз відмінно підійде для приготування супів, пюре, смаження і гасіння. А щільна, багата цукром зимова гарбуз більше підходить для приготування пирогів і запікання.

2. Крім стиглості гарбуза, зверніть найпильнішу увагу й на її свіжість.Акуратно натисніть на гарбуз пальцями. Хороша свіжа гарбуз має міцної шкірочкою, яку практично неможливо пром'яти, не докладаючи зайвих зусиль.Ретельно огляньте вашу гарбуз. Шкірочка не повинна мати явних пошкоджень, надрізів, слідів пом'ятості і ударів. Легенько постукайте по плоду. Стигла гарбуз відгукнеться злегка глухуватим, але добре помітним звуком. Обов'язково понюхайте гарбуз. Свіжий, приємний, злегка солодкуватий запах розповість вам про свіжість і зрілості вашої гарбуза. А ось будь-які сторонні запахи, запах цвілі або закисання підкажуть вам, що гарбуз вже втратила свою свіжість. Від такої покупки краще відмовитися.

3. У темному, прохолодному місці цілу гарбуз можна зберігати протягом декількох тижнів, а стиглі товстошкірі зимові гарбуза - до самої весни.Принісши додому вашу гарбуз, ретельно витріть її сухою серветкою або рушником, ще раз огляньте шкірку на предмет не помічених раніше ушкоджень, оберніть листом тонкого паперу або помістіть на товстий шар стружки і приберіть в темне, не дуже тепле місце на зберігання. Проте всі ці поради відноситься тільки до зовсім цілим плодам без найменших ушкоджень на шкірці. Розрізану ж гарбуз слід зберігати в холодильнику не довше десяти днів.

4. Побалуйте себе простим і дуже смачним вітамінним салатом з гарбузом.На великій тертці натріть 300 гр. м'якоті гарбуза і два великих яблука.Перекладіть в салатник. Змішайте 50 гр. розігрітого на водяній бані меду з 1 ст. ложкою лимонного соку. Полийте ваш салат вийшла заправкою і посипте 2-ма ст. ложками подрібнених волоських горіхів. Зовсім просто, чи не так?

5. Смажена гарбуз може послужити прекрасним гарніром до м'яса або порадує вас в якості основного блюда. Від середнього розміру гарбуза відріжте 6 скибочок товщиною 1 ½ см. і очистіть їх від шкірки. В окремій тарілці змішайте ½ склянки пшеничного борошна, 1 ст. ложку меленого коріандру, 1 ч. ложку чорного перцю, сіль за смаком. Ретельно обваляйте скибочки гарбуза в вийшла суміші і залиште в прохолодному місці на 30 хвилин. У глибокій сковороді розігрійте 100 гр. рослинного масла і обсмажуйте в ньому скибочки гарбуза на середньому вогні по три хвилини з кожного боку. Готовий гарбуз викладіть на тарілку і полийте соусом з 1 склянки сметани, змішаної з 3 ст. ложками дрібно посіченою зеленої цибулі та 2-ма подрібненими зубчиками часнику.

6. Ніжним і ароматним виходить суп-пюре з гарбуза з французької рецептом.700 гр. очищеної гарбуза і 150 гр. картоплі наріжте невеликими кубиками, а одне стебло цибулі-порею - тонкими кружальцями. У каструлі розігрійте 2 ст.ложки оливкової олії, додайте ваші овочі та обсмажуйте їх на слабкому вогні, постійно помішуючи, протягом 7 хвилин. Коли овочі будуть готові, додайте до них один літр гарячого овочевого або курячого бульйону, сіль за смаком, доведіть до кипіння і варіть під кришкою протягом 15 хвилин. У готовий суп додайте 1 ст. ложку лимонного соку і чорний перець за смаком, перемішайте, злегка остудіть і подрібніть блендером до стану однорідного пюре. Додайте в суп 1 ст. ложку вершкового масла і прогрійте все разом ще пару хвилин, не доводячи до кипіння. Розлийте гарячий суп по тарілках, прикрасивши кожну свіжими листочками базиліку і невеликими шматочками будь-якого блакитного сиру. Подавайте зі свіжими грінками.

7. Рагу з телятини і гарбуза з американського рецептом порадує вас своєю ніжністю і соковитістю. 800 гр. телятини наріжте невеликими кубиками. У глибокій сковороді розігрійте 2 ст. ложки оливкової олії, додайте вашу телятину і обсмажте з усіх боків до золотистого кольору. Потім додайте одну дрібно нарубану головку цибулі, чотири подрібнених зубчики часнику і обсмажуйте всі разом ще 3 хвилини. Потім додайте по 300 гр. гарбуза і картоплі, нарізані кубиками, 2 моркви, нарізані брусочками, три великих помідори, нарізані скибочками, 2 чашки овочевого бульйону або води, 1 ч. ложку цукру, сіль і чорний перець за смаком. Все ретельно перемішайте, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте під кришкою протягом 40 хвилин. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню петрушки і скибочкою лимона.

8. Незвичайно соковитими виходять манти з баранини з гарбузом. Замісити тісто щільне з 600 гр. борошна, 200 мл. води і 1 ч. ложки солі. Для начинки пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в кухонному комбайні зі штатним ножем 600 гр. баранини і 200 гр. курдючного жиру. Додайте до фаршу 500 гр.дрібно посіченою м'якоті гарбуза, 4 дрібно нарубані цибулини, 80 мл. води, сіль, чорний і червоний перець за смаком. Все ретельно перемішайте. Тонко розкачайте тісто і наріжте на квадрати 10 на 10 см. У центр кожного квадрата покладіть по 1 ½ ст. ложки начинки і защипніть ваші манти у формі мішечка. Готуйте на пару. Перед подачею полийте розтопленим вершковим маслом, змішаним з часниковим пюре.

9. Дуже смачно і ситно виходить пшоняна запіканка з гарбузом. У каструльці закип'ятіть 400 мл. молока, додайте 200 гр. гарбуза, порізаної дрібними кубиками і 1 ст. ложку цукру. Доведіть все до кипіння, всипте 100 гр. добре промитого пшона і варіть до готовності протягом 20 хвилин. Готову кашу злегка остудіть, додайте до неї два яйця, збитих віночком, ретельно перемішайте і викладіть у форму для запікання, змащену вершковим маслом і посипану панірувальними сухарями. Поверхня каші акуратно розрівняйте, змастіть сумішшю з 1 збитого яйця і 3 ст. ложок сметани. Запікайте в духовці до утворення рум'яної скоринки. Перед подачею до столу полийте 2-ма ст.ложками розтопленого вершкового або топленого масла.

10. А єгипетський гарбузовий десерт обов'язково припаде до смаку і вам, і вашим дітям. Дві склянки гарбуза, нарізаної дрібними кубиками, помістіть в каструлю, додайте ½ склянки води, доведіть до кипіння і тушкуйте до м'якості. Готовий гарбуз охолодіть і подрібніть в блендері до стану однорідного пюре. До гарбузовому пюре додайте 2 склянки молока, ½ склянки рідкого меду, ванільний цукор за смаком і збийте все разом міксером. Перекладіть суміш назад в каструлю, доведіть до кипіння, додайте до неї 3 ст. ложки крохмалю, розведені в невеликій кількості холодної води, ретельно розмішайте і варіть на слабкому вогні до загусання, постійно помішуючи. Готовий десерт розлийте по келихах, прикрасьте пелюстками мигдалю і охолодіть.

А «Кулінарний Едем» на своїх сторінках завжди радий поділитися з вами новими цікавими рецептами та ідеями того, що приготувати з гарбуза.
Категорія: Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. | Додав: AS (09.10.2011)
Переглядів: 3067 | Коментарі: 1 | Теги: Що приготувати з гарбуза: 10 куліна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відвідувачі
www.onmoulinex.ru
 



Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz