Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Мої статті [42]
Корисні поради На всі випадки життя [26]
Корисні поради На всі випадки життя. Статті сайту відповідають на питання “Як зробити …”, “Як приготувати…”, “Як навчитися…” та на сотні інших питань, які можуть перед вами постати. Ми намагаємося шукати прості та елегантні вирішення для складних проблем.
Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. [5]
Кулінарія та рецепти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статей
Головна » Статті » Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти.

Що приготувати з капусти: 10 кулінарних порад
Капусту можна сміливо назвати однією з найпопулярніших овочевих культур всього світу. Вперше обробляти капусту почали стародавні имер задовго до нашої ери. І з цього моменту почалося переможний хід героя нашого сьогоднішнього оповідання по всьому світу. Блискавично завоювавши Давню Грецію, Рим, Єгипет, капуста придбала славу не тільки смачного овоча, але й цінної лікарської рослини, залишивши згадки про себе в працях Піфагора, Катона і Авіценни. Вже в перших століттях нашої ери капуста підкорила Європу і слов'янські народи. На Русі перші письмові згадки капусти відносяться до часу Русі Київської, а вже в «Домострої» наводяться докладні описи способів вирощування, зберігання і використання капусти як в кулінарії, так і в медицині того часу. З тих пір пройшло багато століть, але і сьогодні капуста користується колишньою любов'ю і популярністю, а смачні та корисні страви з неї займають важливе місце в нашому повсякденному меню. Давайте і ми з вами спробуємо розібратися, що приготувати з капусти.

У всі часи в Росії капуста була доступна як аристократії, так і простим людям. Жодне меню, будь то пісне або скоромне, не обходилося без страв з капусти. З неї пекли пироги і варили супи, гасили її і запікали, квасили і їли сирою. Та чи варто далеко ходити за прикладами, коли гордість і окраса російської кухні, щі, завжди варили з капустою. А скільки рецептів капустяних квашень і солінь дійшло до нас у своєму первозданному вигляді! Починаючи від простого сірого кришива і закінчуючи найбільш неймовірною, багатою квашеною капустою з добавками трав, ягід, фруктів і навіть грибів. Багато хто й багато рецептів приготування страв з капусти збереглися в нашій кулінарії і сьогодні, чимало запозичено нами і в інших народів. Німецькі та французькі, китайські та індійські страви з капусти зайняли своє особливе місце на наших столах.
капуста
Сьогодні «Кулінарний Едем» зібрав і підготував для вас добірку рад і рецептів, які обов'язково підкажуть вам, що приготувати з капусти.

1. Вибираючи капусту для своєї страви, зверніть найпильнішу увагу на її зовнішній вигляд. Листя капусти повинні бути свіжими і міцними, без темних плям і слідів пошкоджень. Сам качан повинен бути щільним, тугим і хрусткім.Виняток становить лише найраніша, молода капуста. Кочан такої капусти повинен бути ніжним і м'яким, а листя яскравими і зеленими. Качан на зрізі повинна бути свіжою, міцною, без плям цвілі. Обов'язково понюхайте качан перед покупкою. Гарна, свіжа і правильно зберігалася капуста має приємний, трохи солодкуватим запахом. Будь-які сторонні запахи цвілі, аміаку, кислі запахи, скажуть вам про не першої свіжості капусти або неправильному її зберіганні. Від такої покупки краще відмовитися.

2. Найпростіший і корисний спосіб приготування страви зі свіжої молодої капусти, це, звичайно ж, салат. Тонко нашаткуйте 200 гр. свіжої капусти, очистіть і натріть на тертці 300 гр. свіжих антонівських яблучок, додайте 2 ст.ложки дрібно нарубаної зелені кропу, посоліть за смаком і ретельно перемішайте. Для заправки змішайте 2 с. ложки оливкової олії, 1 ст. ложку лимонного соку і 1 ч. ложку будь-якого рідкого меду. Полийте ваш вітамінний салат заправкою і відразу ж подавайте до столу.

3. Чудовий теплий салат з молодої капусти і креветок прийшов до нас з китайської кухні. Відваріть, злегка остудіть і очистіть 2 склянки креветок.Один маленький качан молодої капусти порубаєте смужками не дуже дрібно.На сковороді розігрійте 3 ст. ложки рослинної олії, додайте два подрібнених зубчики часнику і 2 ст. ложки натертого кореня імбиру. Обсмажуйте протягом 1 хвилини, потім додайте капусту і смажте, постійно помішуючи, ще 5 хвилин.Коли капуста стане м'якою, додайте креветки, перемішайте і обсмажуйте всі разом ще 1 - 1 ½ хвилини. У самому кінці додайте 1 ст. ложку соєвого соусу, сіль і червоний перець за смаком. Перемішайте, прогрійте ще хвилинку і зніміть з вогню. Подавайте до столу теплим, прикрасивши зеленню петрушки і скибочкою лимона.

4. Рецепт ледачих щей зі свіжої капусти, запропонований Александрової-Ігнатьєвої, обов'язково порадує будь-якого цінителя справжньої російської кухні. Зваріть бульйон з 3-х літрів води, 1 кг. м'яса, кореня петрушки і букета ваших улюблених пряних трав. У глибокій сковороді розігрійте 50 гр.вершкового масла, додайте одну дрібно нарубану цибулину і обсмажте до золотистого кольору. 500 гр. капусти нарубаєте квадратиками, обдайте окропом, перекладіть в сковороду з цибулею, перемішайте, додайте 1 склянку бульйону і тушкуйте під кришкою до напівготовності. Коли капуста трохи зм'якшиться, додайте до неї одну моркву, нарізану кружальцями, 1 ріпу, нарізану брусками, і ½ кореня селери, нарізаного брусками. Все перемішайте і тушкуйте до м'якості овочів. Коли овочі будуть готові, додайте до них 50 гр. борошна, злегка обсмаженої в 50 гр. вершкового масла, і 1 ст.ложку томатної пасти. Все ретельно перемішайте і зніміть з вогню. Готові овочі помітите в каструлю, залийте процідженим бульйоном, додайте варене м'ясо і варіть ваші щі протягом години. У самому кінці додайте 150 гр.сметани, ретельно розмішайте і дайте скипіти два - три рази. Сметану можна подати і більш звичним для нас способом, просто додавши у тарілку перед подачею до столу.

5. З свіжої капусти можна приготувати смачний і оригінальний молочний суп.Одну моркву і один корінь петрушки наріжте кружечками. Нашаткуйте 500 гр.капусти. У глибокій сковороді припустіть овочі в 2-х ст. ложках олії, додайте до них 1 стакан води, накрийте кришкою і тушкуйте до м'якості. Готові овочі перекладіть в каструлю. Додайте 2 ст. ложки борошна, обсмажені в 2-х ст.ложках вершкового масла, 1 літр молока, 2 ст. ложки подрібненої зелені кропу, сіль за смаком. Все перемішайте і прогрійте на слабкому вогні протягом 5 хвилин, намагаючись не доводити до сильного кипіння.

6. Дуже просто приготувати смачний гарнір із запеченої капусти. Чверть качана капусти нашаткуйте якомога більш тонко. Для такої роботи відмінно підійде спеціальний ніж для сиру. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть половину капусти, полийте 2 ст. ложками розтопленого вершкового масла, додайте два лаврові листки. Потім викладіть у форму залишилася капусту, посоліть за смаком, збризніть 2 ст. ложками вершкового масла і накрийте форму фольгою. Запікайте в заздалегідь розігрітій до 180 ⁰ духовці протягом 1 години. Дістаньте капусту з духовки, ретельно перемішайте, знову накрийте фольгою і запікайте ще 20 хвилин. Подавайте як гарнір до тушкованої чи смаженої птиці, ковбасок, м'яса і т.п.

7. Ще один ніжний і дуже смачний гарнір виходить, якщо згасити білокачанну капусту зі сметаною. У глибокій сковороді розігрійте 3 ст. ложки вершкового масла, додайте ½ дрібно нашаткованого качана капусти і обсмажуйте на середньому вогні протягом 5 - 7 хвилин до напівготовності. 150 мл. сметани змішайте з 3-ма подрібненими зубчиками часнику і 1 ч. ложкою гірчиці.Додайте сметанним заправку до капусти, посоліть за смаком, ретельно перемішайте і тушкуйте все разом ще 5 хвилин. Подавайте як гарнір до страв з птиці і риби, перед подачею посипте дрібно нарубаної зеленню кропу.

8. Соковиті котлетки з капусти і курячого фаршу порадують вас своїм ніжним смаком і апетитним ароматом. У чашу кухонного комбайна зі штатним ножем помістіть 400 гр. курячого фаршу, 200 гр. нарубаної капусти, 3 ст. ложки подрібненої петрушки, 1 цибулину нарубану, 2 зубчики часнику, 1 ч. ложку гірчиці, сіль і перець за смаком. Перейдіть всі разом до отримання фаршу. З готового фаршу сформуйте невеликі котлетки і обсмажте їх на сковороді в рослинному маслі з двох сторін до рум'яної скоринки. В окремому посуді збийте вінчиком 2 ст. ложки сметани, 100 мл. води, 1 ч. ложку гірчиці, сіль і чорний перець за смаком. Залийте обсмажені котлети соусом, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте котлети в соусі на самому слабкому вогні протягом 10 - 15 хвилин. Подавайте з відвареної стручкової квасолі та свіжими овочами.

9. Любителям рыбы наверняка придется по вкусу треска, запеченная с капустой. 500 гр. капусты нарежьте не слишком мелко, опустите на 5 минут в подсоленный кипяток, откиньте на дуршлаг и дайте стечь воде. Форму для запекания смажьте маслом, слегка присыпьте панировочными сухарями и выложите в неё вашу капусту. 500 гр. филе трески нарежьте порционными кусками и разложите поверх капусты. Отдельно приготовьте соус. Для этого разогрейте в сотейнике 3 ст. ложки сливочного масла, добавьте 3 ст. ложки муки и слегка обжарьте, постоянно помешивая. Затем, не прекращая помешивания, влейте 1 стакан кипящего молока, добавьте соль и перец по вкусу, и варите все вместе до загустения в течение 10 минут, постоянно помешивая. В самом конце добавьте 2 стакана натертого сыра, дайте ему расплавиться и тщательно размешайте ваш соус. Залейте капусту с рыбой получившимся сырным соусом и поставьте в заранее разогретую до 180⁰ духовку на 25 минут.

десерт из капусты10. Из капусты можно приготовить и вкусный десерт! Небольшой кочан капусты разберите на отдельные листья и отварите в подсоленной воде до полуготовности. ½ стакана чернослива отварите в подслащенной воде до мягкости, косточки удалите, а мякоть мелко нарубите. 400 гр. творога протрите сквозь сито, смешайте с черносливом, добавьте 1 ст. ложку обжаренных и измельченных грецких орехов, 2 ст. ложки сметаны, 2 ст. ложки размягченного сливочного масла, одно яйцо и тщательно все перемешайте. 2 – 3 ст. ложки готового творожного фарша выкладывайте на капустный лист, заворачивайте в форме рулетика, панируйте в муке и обжаривайте в масле до образования румяной корочки. Готовые рулетики выложите в форму для запекания, залейте смесью из одного яйца, 4 ст. ложек сметаны и 2 ст. ложек сахара, и поместите в духовку, разогретую до 180⁰ на 10 – 15 минут. Подавайте горячим с вареньем или сладким соусом.

А на страницах «Кулинарного Эдема» вы всегда сможете найти еще больше самых разнообразных рецептов, которые легко ответят на ваш простой вопрос, что приготовить из капусты.

Категорія: Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. | Додав: AS (09.10.2011)
Переглядів: 2623 | Теги: Що приготувати з капусти: 10 куліна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відвідувачі
www.onmoulinex.ru
 



Copyright MyCorp © 2019
Створити безкоштовний сайт на uCoz