Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Мої статті [42]
Корисні поради На всі випадки життя [26]
Корисні поради На всі випадки життя. Статті сайту відповідають на питання “Як зробити …”, “Як приготувати…”, “Як навчитися…” та на сотні інших питань, які можуть перед вами постати. Ми намагаємося шукати прості та елегантні вирішення для складних проблем.
Корисні поради на всі випадки життя. Кулінарія та рецепти. [5]
Кулінарія та рецепти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статей
Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 73
Показано матеріалів: 11-20
Сторінки: « 1 2 3 4 ... 7 8 »

Сучасна кухня, незалежно від національності, неможлива без використання такого інгредієнта як яйця. Здебільшого у приготуванні страв застосовуються яйця курячі.

На сьогодні їх можна придбати в магазині, на ринку, з автопричепів, у кіосках, а також - різного розміру, кольору (від білих до коричневих), за різною ціною.

Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 1028 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)

олія  Якщо йдеться про користь олії, то більшість думає про соняшникову олію, доступну кожній родині. У продажу є значно більше видів олії, але вони, крім кукурудзяної, дорогі, і люди купують їх як ліки. 

Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 915 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)

Сушені гриби - гарна заміна свіжим у зимовий період. Заготовляти їх треба або з осені. Гарні сушені гриби (неважливо, сушили ви їх самі, чи купили у магазині) мають бути без цвілі й сторонніх домішок, не червивими і не порохнявими, легкими, на дотик сухими, без запаху гнилизни й цвілі, їх можна ледь зігнути. 

Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 1077 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)

Осінь - час збирання яблук та груш. Але як правильно зберегти плоди, щоб ласувати ними всю зиму?

Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 956 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)

Кожній господині хочеться, щоб її вареники, пироги й торти були найсмачнішим. Цього легко добитися, якщо знати кілька секретів готування тіста.

Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 1028 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)

Розвішайте там, де зберігається картопля, пучки м'яти перцевої. Пахощі м'яти згубно діють на хвороботворні мікроби і грибки, якими може зберігатися картопля при ураженні.
Листя горобини уберігає картопля від псування. На 100 кг картоплі знадобиться близько 300 г листя горобини. Дрібно посічіть листя і пересипте ним картоплю. І ще одне - зберігайте моркву і капусту подалі від картоплі.
Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 760 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)


  • Протріть сіллю ніж, яким різали рибу або цибулю, і зникне запах.
  • Тупий ніж легко ув'язнити, якщо потримати лезо в слабкому розчині солі.
  • Якщо посипати сіллю лимон, кислоти стане менше.
  • Якщо молоко пригоріло, додайте в нього трохи солі і остудіть. Смак молока має покращитися.
  • Якщо молоко «втікло», посипте сіллю наліт з молока на плиті, тоді запах гарі зникне.
  • Додайте дрібку солі в молоко, це допоможе молоко від скисання.
  • Яйця не потріскаються і легко очистяться від шкаралупи, якщо зварити їх у підсоленій воді.
  • Щоб розігрітий жир на Сковороді не розбризкується, треба попередньо посипати сіллю сковороду.
  • Якщо каструля пригоріла, дно посипте сіллю і залишити на кілька годин, після каструля легко очиститься.
  • Щіпка кухонної солі допомагає швидко збити яєчні білки, покращує смак шоколаду і крему для тортів.
  • Якщо свіжу рибу посолити і дати їй 10-15 хвилин полежати, при підсмажуванні риба не буде кришитися.
  • Сирі дрова швидше розгоряться, якщо на них насипати пригорщу крупної солі. Не можна поливати їх гасом, а тим більше бензином. Досить солі!
  • Щоб видалити з качана капусти або зі свіжих грибів шкідників, треба потримати їх у солоній воді.
  • Щоб підвищити температуру кипіння при приготуванні страв на пару, всипте трохи солі у воду.
  • Грілка гарячою довше збережеться, якщо у воду додати трохи солі.
  • Поверхня праски очиститься і заблищить, якщо його слабо нагріти, змастити воском, а потім пропрасувати ганчірку, посипану сіллю.
  • Кілька зерен рису захистять сіль від вологи та освіта грудок.
  • Сукні з шовку збережуть яскравість фарб, якщо їх полоскати в холодній воді з сіллю (склянка солі на 1 л води).
Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 809 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)

  Біда майже всіх панельних будинків - холодні зовнішні стіни. Якщо відомі способи- килим на стіні або книжкова шафа - вас не влаштовують, то доведеться використати будівельні матеріали з низькою теплопровідністю: дерево, спеціальні плити, гіпсокартон. І, звичайно, ці вироби вимагають втручання професіоналів. Однак є ще один просторий, доступний кожному спосіб утеплити житло. 

Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 740 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)


 При неправильному заквашуванні чи зберіганні квашена капуста може зіпсуватися. Найчастіше вона розм'якшується, коли висока температура бродіння.
До того ж у капусти з'являється непритаманні їй присмак і запах (гіркота, затухлість), відбувається її ослизнення і гниття. У верхньому шарі, який межує з повітрям, особливо, якщо він хоча б нетривалий час залишається без росолу, квашена капуста починає темніти і у неї змінюється смак. Тому побурілий шар капусти знімають.
Окрім того, потрібно пам'ятати, як тільки капуста виявиться без росолу, відразу ж починає руйнуватися вітамін С, що добре зберігається в ній при квашенні, тому виймайте капусту з росолу слід безпосередньо перед подачею на стіл.
Якщо капустяний росіл зверху притрусити порошком із сухої гірчиці, на його поверхні не утвориться пліснява.
Застереження. З квашеною капустою повинні бути обережні ті, у кого підвищена кислотність і взагалі проблеми зі шлунком.

Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 737 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)


Ножі та секатори, які використовуються для роботи у саду, мають добре різати. Та нерідко ці інструменти виготовляють із далеко не кращої сталі, тому вони швидко затуплюються, а подекуди і щербляться. 
Частково усунути такі недоліки допоможе кухонна сіль. Ложку солі всипте у склянку води температурою +35-40 градусів та добре розмішайте. Сюди на 25-30 хв занурюють щойно придбаний інструмент. Перебування у сольовому розчині додасть йому міцності. Відтак гострити доведеться набагато рідше.

Корисні поради На всі випадки життя | Переглядів: 678 | Додав: AS | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)

Відвідувачі
www.onmoulinex.ru
 



Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz